Table of Contents
Toggleرتیواتور
همان طور که می دانید یکی از مهمترین عواملی که میتواند سبب موفقیت در کشت و کار و کشاورزی شود، مهیا سازی و آماده کردن خاک محل کشت است. این امر از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و میتواند تاثیرات شگرف و موثری را بر کیفیت محصول و افزایش درآمد داشته باشد. از قدیم الایام از ابزارهای مختلفی برای مهیا سازی زمین کشاورزی استفاده می شده است. با پیشرفت علم و صنعت، استفاده از ابزارهای کارآمد برای این منظور گسترش بسیار یافته است. یکی از وسیله هایی که در عصر حاضر می تواند در این امر ما را یاری دهد، روتیواتور است.
قبل از خرید این ویدئو رو ببنید
انواع رتیواتور
خرید روتیواتور
همان طور که می دانید یکی از مهمترین عواملی که میتواند سبب موفقیت در کشت و کار و کشاورزی شود، مهیا سازی و آماده کردن خاک محل کشت است. این امر از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و میتواند تاثیرات شگرف و موثری را بر کیفیت محصول و افزایش درآمد داشته باشد. از قدیم الایام از ابزارهای مختلفی برای مهیا سازی زمین کشاورزی استفاده می شده است. با پیشرفت علم و صنعت، استفاده از ابزارهای کارآمد برای این منظور گسترش بسیار یافته است. یکی از وسیله هایی که در عصر حاضر می تواند در این امر ما را یاری دهد، روتیواتور است. این وسیله که با نام تیلر دوار نیز شناخته می شود از ابزار آلات کشاورزی به حساب می آید. روتیواتور میتواند به منظور آماده کردن شرایط زمین و شخم زدن آن مورد استفاده قرار گیرد. این وسیله می تواند به خوبی بستر کشت و خاک را برای کاشت محصولی با کیفیت آماده کند. شاید بپرسید که همین کار را گاوآهن نیز انجام می دهد؛ اما استفاده از این وسیله مزیت های بیشتری نسبت به گاو آهن دارد.
تفاوت روتیواتور و گاوآهن چیست؟
در نگاه اول هر دوی این وسیله ها برای شخم زدن و زیر و رو کردن خاک مورد استفاده قرار می گیرد تا زمین برای کشت و کار آماده گردد. اما باید بدانید که در گاوآهن ها تیغه های متصل شده حرکتی به سمت چپ و راست دارند. در روتیواتور ها به این شیوه عمل نمی شود بلکه تیغه های متحرک و دواری وجود دارد که حالتی چرخنده دارند. چرخش این تیغه ها درون خاک می تواند بسیار عملیات شخم زدن را باکیفیت تر نموده و با زیر و رو کردن سطح بستر کشت به دریافت محصولی با کیفیت تر به ما کمک کند. همچنین این دستگاه ها قدرت بالا و راندمان بسیاری دارند و به همین دلیل می توانند در مدت زمانی به مراتب پایین تر مساحت و حجم بیشتری از باغ و زمین های کشاورزی را مهیا کشت و کارکنند. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که استفاده صحیح با رعایت نکات ایمنی می تواند به سلامت شما و دستگاه کمک بسیاری کند.
انواع روتیواتور
روتیواتور ها بسته به نوع کاربری و اهدافی که مد نظر شما است در انواع مختلفی طراحی شده که به طور اختصاصی و استفاده صحیح از آن می توان نتایج بسیار عالی را مشاهده کرد. در ادامه در ابتدا انواع روتیواتور را معرفی می کنیم. روتیواتور ثابت، روتیواتور کشویی هیدرولیکی، روتیواتور کشویی دستی، روتیواتور بسترساز جهت بذر و روتیواتور دارای سنسور از انواع مختلف این دستگاه به حساب می آیند.
روتیواتور چگونه کار می کند؟
همانطور که در بالا اشاره شد از انواع وسیله و ابزار آلات کشاورزی است که به منظور شخم زدن بستر خاک مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله وسایل و ادواتی به حساب میآید که پشت تراکتور وصل می شود. از آنجایی که روتیواتور ها پشت تراکتور و تیلر ها متصل می گردد می توان آن را در دو دسته روتیواتور تیلری و روتیواتور تراکتوری نیز دسته بندی نمود. با توجه به حجم و مساحت می توان روتیواتور ها را به تراکتور و یا در ابعاد باغی و کوچکتر با تیلر همراه نمود. از این وسیله می توان برای بهینه سازی خاک در مراحل اولیه و ثانویه استفاده نمود. به اذعان بسیاری از کشاورزان و باغداران بهره گیری از روتیواتور در انواع مزارع محصول، می تواند کیفیت کشت و محصولات را بالا ببرد. همچنین مصرف سوخت کم و هزینه های اندک آن می تواند آن را به گزینهای مناسب برای این کار تبدیل کند.
کاربرد و مزایای روتیواتور
به این وسیله تیلر دوار نیز می گویند و می توان از آن علاوه بر شخم زدن زمین برای هرس کردن زمین کشاورزی نیز بهره مند شد. در زمان استفاده از این وسیله به خوبی میتوان مزیت ها و تفاوت های آن را با دیگر وسیله های کشاورزی کاملا احساس کرد. یکی از مزیت های استفاده از دستگاه روتیواتور این است که در زمان استفاده از این وسیله آب ذخیره شده در خاک از بین نخواهد رفت و به بهترین شیوه رطوبت و مقدار آب موجود در زمین حفظ می گردد. در شرایط فعلی کشور و کمبود آب و همچنین هدر رفتن آب های کشاورزی و زیرزمینی، استفاده کردن از این گونه وسیله ها می تواند هم هزینهها را کاهش دهد و هم این که هدر رفت آب را بسیار کاهش دهد که این امر از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
تاریخچه ساخت و استفاده از روتیواتور
شاید بخواهید بدانید که این وسیله در چه زمانی ساخته شد و مراحل آن چگونه بوده است. فردی به اسم شارل در سال ۱۹۴۶ این وسیله را ابداع نمود که البته در اوایل آن دوره در مورد استقبال زیادی قرار نگرفت اما بعد از گذشت مدتی و توجه به کمبود آب و منابع آبی زیرزمینی نظر کشاورزان را به خود جلب نمود. بعد از این زمان بود که تعداد استفاده کنندگان از این دستگاه کم کم افزایش پیدا کرد. روتیواتور قادراست که سطح خاک را با عمق مشخص و یکنواخت شغل زده و مخلوط کند. به طور مثال می توان گفت که این وسیله تقریباً ۲۲ سانتیمتر از عمق خاک را به طور یکنواخت می کند و در طی این فرایند ساقه و شاخه های علف های هرز با خاک سطح مخلوط گردیده که می تواند کمک بزرگی به حفظ نمودن آب و رطوبت خاک باشد و همچنین بستری مناسب جهت پاشیدن بذر را فراهم کند.
باید به این نکته توجه داشته باشید که روتیواتور خاک را پشت و رو نمی کند اما قادر است آن را کاملاً حالت خورد و پودری درآورد. اگر در محیط هایی مانند باغ و فضاهای کوچک قصد استفاده از این وسیله را دارید بهتر است با تیلر کوپل گردد. اما اگر قصد استفاده از روتیواتور در حجم های بزرگ و زمین های وسیع را دارید باید آن را با تراکتور همراه سازید. از زمان ساخته شدن این دستگاه نیروی محرک ای لازم برای چرخش تیغه ها از موتور گرفته می گردد ونیرو از این طریق انتقال پیدا می کند. مزیت این امر در این است که از نیروی کششی برای انجام کار استفاده نمی گردد و به همین دلیل مقدار فشرده بودن خاک و فشار بر تراکتور را به خوبی کاهش می دهد. امروزه در کشاورزی های وسیع و تقریباً صنعتی، آماده سازی زمین جهت کاشتن بذر ها بدون استفاده از این دستگاه بسیار سخت و حتی غیر ممکن گردیده است. در این شرایط و برای به دست آوردن کیفیت بالا در ابتدا زمین مورد نظر با گاوآهن شخم زده میشود و سپس توسط روتیواتور خاک های جدا شده از شخم کنده شده نرم گردیده و برای کاشت مطلوب و با کیفیت آماده می شود. ممکن است در زمین هایی بقایای از کشت محصولاتی چون نیشکر، گندم، ذرت و… وجود داشته باشد. با استفاده از روتیواتور میتوان این بقایای مزاحم را از بین برد. دستگاه روتیواتور به گونه ای طراحی شده است که بعد از استفاده از آن هیچ گونه برآمدگی اضافه و کلوخه در سطح خاک مشاهده نمی گردد و به زیبایی خاکی صاف و مطلوب برای انجام عملیات کشاورزی مهیا است. فرایند کار تیغه های روتیواتور به اینگونه است که پس از ضربه خوردن آنها با خاک، قسمت های سفت و کلوخی در اثر این برخورد به تکه های کوچک تقسیم شده و پس از از برخورد با صفحه ای که در پشت دستگاه قرار دارد بر روی خاک جریان پیدا میکند. در اثر ضربه و برخورد با صفحه پشتی ذرات خاک کاملا پودر می گردد و به همین دلیل شاهد سطحی صاف و مناسب خواهیم بود.