Table of Contents
Toggleخرید سمپاش
آفت یکی از دغدغه های کشاورزان امروزی است که خوشبختانه با سمپاشی درست و اصولی قابل حل شدن می باشد. برای سمپاشی مزارع ابزارها و ادوات مختلفی وجود دارد که سمپاش پشت تراکتوری یکی از آن ها می باشد. سمپاش پشت تراکتوری، همانطور که از اسمش مشخص است، به پشت تراکتور متصل می شود و فرایند سمپاشی را به انجام می رساند. از این مدل سمپاش برای مزارع و زمین های کشاورزی وسیع استفاده می شود و انواع مختلفی دارند. سمپاش پشت تراکتوری دارای نازل های استاندارد به همراه یک سیستم کنترل می باشد که با ایجاد فشار و پخش مایعات بر روی زمین، طراحی و تولید شده است.
لزوم خرید سمپاش
با توجه به اینکه هرسال گیاهان در تمامی مراحل محصول دهی خود در معرض آفات قرار می گیرند، سمپاشی به موقع و اصولی توصیه شده است. امروزه سمپاشی تنها برای جلوگیری از آفت زدگی محصولات نیست. سمپاشی علاوه بر اینکه از آسیب دیدن محصولات یک ساله کشاورز جلوگیری می کند، بلکه می تواند مقدار محصولات را افزایش دهد و کیفیت آنان را بیشتر کند. در نتیجه لزوم خرید سمپاش بیشتر از اینکه هزینه باشد، نوعی سرمایه گذاری است که بر افزایش درآمد کشاورزان و باغبانان تاثیر مثبت دارد.
در ادامه این مبحث نکاتی که در مورد خرید سمپاش باید بدانید را بیان کرده ایم تا بتوانید به بهترین شکل ممکن این وسیله خریداری کنید و مورد استفاده قرار دهید.
بهترین نوع سمپاش پشت تراکتوری
در باغات و زمین های کشاورزی، بهتر است از سمپاشی استفاده شود که دارای مخزن بزرگ باشد. مخازن بزرگ به دلیل سنگین بودن مخزن، از شیلنگ های بلند استفاده می کنند تا به تمام نقاط باغ دسترسی داشته باشند. از آنجایی که ممکن است ماشین حمل کننده سم نتواند وارد بعضی از قسمت های باغ گردد، بهتر است از انواع استاندارد شیلنگ استفاده شود تا تمام نقاط پوشش داده شده و فرایند سمپاشی به بهترین شکل ممکن صورت گیرد. به این نوع از سمپاش های پشت تراکتوری، سمپاش پشت تراکتوری بوم دار گفته می شود که تقریبا مخزنی 400 لیتری با بومی 8 متری دارد. انواع دیگری از سمپاش پشت تراکتوری وجود دارد که در ادامه گفته ایم.
انواع سمپاش پشت تراکتوری
سمپاش بوم دار سوار شونده: این نوع از سمپاش پشت تراکتوری به طور پیوسته به تراکتور یا ماشین حمل وابسته است.
سمپاش بوم دار کششی: این نوع از سمپاش پشت تراکتوری تقریبا به تراکتور وابسته است و برای تامین انرژی خود از شفت تراکتور استفاده می کند.
سمپاش بوم دار خودکششی: این نوع از سمپاش پشت تراکتوری کاملا مستقل است و نیازی به تراکتور و ماشیین های کشاورزی دیگر ندارند.
کاربردهای سمپاش تراکتوری
- سمپاشی محصولات ردیفی
- سمپاشی هنگام درختکاری
- سمپاشی برای کشت انگور
- سمپاشی در مزارع کوچک
- سمپاشی در باغات
سرويس و نگهداري سمپاش
- در بخش کالیبراسیون تمام کنترل های لازم را انجام دهید و مشکلات را رفع کنید.
- اشكالاتی نظیر گرفتگي تورها، نازلها، نامنظم بودن ارتفاع و لقی بوم در دو طرف سبب كاهش كيفيت سمپاشي می شود. لذا در صورت مشاهده، نسبت به رفع اشکال اقدام کنید.
- قبل از اینکه شروع به كار کنید، حتما روغن پمپ را كنترل کنید و در صورت كسری، آن را جبران نمایید.
- در پایان سمپاشی حتما باید مخزن تخلیه و شست و شو شود. لذا برای زدودن رسوبات و مواد زائد ته مخزن، مقداري آب تميز در مخزن ريخته و با فشار زياد سمپاشی را انجام دهید. اینکار مسیرهای محلول سمی را کاملا شست و شو می دهد.
- بعد از هر چند روز تمامی فیلترها را باز کنید و شست و شو دهید. در صورتی پارگی فیلتر های پشت نازل، آنها را تعویض نمایید.
- برای جلوگیری از مکش گل و لای و مواد ناخالصی دیگر، باید در دهانه لوله آبکش یک عدد توری مناسب با سوراخ های ریز قرار دهید.
- در هنگام سمپاشی توجه داشته باشید که پمپ باید درست در مقابل PTO قرار داشته باشد تا استهلاک آن کم شود و عمر بیشتری داشته باشد.
اجزای سمپاش پشت تراکتوری
- بوم سمپاش
- شاسی سمپاش
- گاردن
- پمپ
- مخزن سمپاش